Avui he pensat

...cosa que no ho faig sempre. Poques vegades et trobes davant d'escrits i reflexions que tenen la virtut de que t'hi embadaleixis, i intento aprendre'n.

Aquest matí, a la Contra de la Vanguardia (jo no sóc tant de Terribas -que també ho sóc-, sóc més de llegir la Contra mentre pujo l'Avinguda de Catalunya cap aquí, a la facultat) hi he trobat en el requadret groc, ambre o carbassa una reflexió que m'ha fet aturar davant la muralla i tornar-hi a donar un cop d'ull.
Fernández-Martorell investiga ahora la atropología del fútbol: ¿por qué ocupa tanto espacio en nuestras vidas? Porque sustituye a la patria. Desaparecida en Catalunya la peseta, el colegio nacional, la Guardia Civil, el servicio militar, la aduana y casi la frontera francesa, "la Liga se ha convertido en el último reducto constructor del referente de Estado español respecto al que se imaginan las demás identidades nacionales". La Liga es el gran juego de la unidad en la diversidad y alberga nuestra épica. Esta épica, además, es el último reducto viril, donde los guerreros jugadores aún son nobles varones y cada club es depositario de las esencias de su territorio. La Liga es el último capítulo de España.

I jo que pensava que el futbol era una cortina de fum.

2 coses a dir:

Wostin ha dit...

Caram! la religió no és l'únic opi del poble...

SiKNUS.COM ha dit...

Sens dubte La Contra és l'únic que se salva del diari massa llegit a Catalunya.

VES que no pugui ser també perquè el futbol agrada.