La Comic Sans

Al sofà, un d'aquells moments de matí del diumenge, envoltada de plàstics provinents de dominicals, endormiscada. He divisat damunt la taula de la saleta d'estar una revista, dirigida a un públic femení objectiu al voltant de la cinquantena. La publicació mensual en qüestió estava capgirada, amb la contraportada de cara a mi. Amb un gest ràpid i concís, he agafat el magazine, i m'he trobat amb UN ANUNCI ESCRIT COMPLETAMENT AMB LLETRA COMIC SANS!

Un crim contra el criteri i el bon gust dels dissenyadors gràfics? Podria ser. L'any passat, un professor ens va prohibir escriure en Comic Sans, en Arial i en Times per ser vulgars imitacions de no sé ben bé què. Visca l'Helvetica, això sí, baixada de l'eMule.

Atenció, no poso en dubte la qualitat excel·lent d'aquest preparat alimentici, que inclou el sofregit per a evitar molèsties lacrimògenes amb la ceba i d'altres ingredients de difícil preparació als mestressos i mestresses de casa, sinó l'eficàcia publicitària de la Comic Sans. I sí, han aconseguit que acabi parlant de les virtuts del seu producte (en Verdana, perquè els de Blogger no han contemplat la Comic Sans, ai làs).

8 coses a dir:

aniol ha dit...

Jo faig servir Georgia, Verdana,... Però ara estic mirant-me la DejaVu.
El que em pregunto és què empeny a la gent a fer servir tant la Comic Sans... Serà que apareix al videojoc Sims?

Esther ha dit...

aniol, doncs m'ha agradat la tipografia aquesta, la DejaVu! una alternativa a la helvètica, que últimament ja se'm feia monòtona. Gràcies pel suggeriment!! :D
Sí, sí, jo recordo els primers sims, i tenien la comic sans... els sims2 crec que ja no, van fer un pas endavant en el món de les lletres...

Wostin ha dit...

La DejaVu? No la coneixia, me la miraré! Jo utilitzo bastant la book antigua, aixi rodoneta... no és gran cosa, però m'agrada.

Una que vaig descobrir fa molt temps i trobo "genial" és la tipografia Klingon jajaja. A més, vaig flipar al veure que també existeix com a llenguatge... té entrades a la wikipèdia (http://en.wikipedia.org/wiki/Klingon_language) i fins i tot una traducció del google... (http://www.google.com/intl/xx-klingon/)

Heghlu'meH QaQ jajvam!!

Esther ha dit...

wostin! hahahahahahahaha
això tan estrany és...trekki? xDDDD
i fins i tot hi ha una traducció de google? i no n'hi havia fins fa 4 dies en català...? és flipant!
m'ha fet molta molta gràcia!
jo per les tipografies, també miro molt la pàgina http://www.dafont.com que també està molt bé...

nuqDaq 'oH puchpa''e'
xDDDDDDDDDDD (mai hagués imaginat escriure en trekki)

aniol ha dit...

Esther: Dejavu és lliure així que la pots utilitzar amb tota tranquil·litat, no pas com les que porta el Windows que la majoria (per no aventurar-me a dir totes) tenen un Copyright. També moltes que hi ha penjades a internet tot i ser gratuïtes tenen un Copyright.

Wostin: El videojoc Sims té un idioma propi també, el Simlish:
ttp://es.wikipedia.org/wiki/Simlish
http://www.granjaloca.com/2006/12/13/la-oreja-de-van-gogh-en-slimlish/
Ara us pensareu que sóc un fan de Sims... Vaig descobrir tot això del Simlish pel videoclip de LOVG.

Esther ha dit...

aniol, ok! vigilaré amb els copyrights :)
comans nala? (això és el que jo sé que deien els sims...hehehe)

Nacho ha dit...

Collons deixeu de parlar de lletres!! No teniu ni idea del bo que està el Caldo Aneto, sobretot el de pollastre, per molt Comic Sans que faci servir!! El millor caldo de pollastre que es fa en tetrabrik!! Jo la pega que li trobaría és que el litre va a 3'50€, força més car que el de Gallina Blanca (que no es tan bo ni de bon tros. Surt a 1'60€). Això és la vida real, no l'Helvètica jijijiji

Wostin ha dit...

Esther, aquella web de tipografies és una passada! d'haver-la conegut abans...

Aniol, no tenia ni idea de l'existència Simlish... jo per aquells temps em dedicava a conquerir el món amb L'Age of empires, o algun d'aquests jocs d'estratègia (sempre guanyava).

Jajaja i ens havíem oblidat del caldo, tens raó!! és que això de les lletres, tipografies i llenguatges és una passada! Fent un acudit Maties, podríem dir que "és un tema que dona molt de suc" ;)