Rèquiem per un televisor

Amb vint-i-tants s'ha de donar molta guerra, però, ai làs si no tens un euroconnector, quelcom dissenyat pels francesos el 1978 i obligat per llei, des del 1981, a tots els aparells gabatxos de televisió. A l'altra banda dels Pirineus, l'Elbe S-94 MD no va tenir aquesta sort. Encara gràcies que el seu dissenyador industrial la va proveir d'antena telescòpica i comandament a distància, arranjat amb cel·lo curosament per una servidora. Ara roman silenciosa, prescindint de la seva boira ocasional i sense entossudir-se en no canviar de canal: la TDT se l'ha acabada enduent a l'altre barri, víctima de la renovació del parc de televisors, fa ja dos dilluns.

Andròmina tecnològica arraconada que espera el seu torn per a la deixalleria o on vulgui que vagin aquelles Telefunken, Grundig i Thomson que acollíem a casa i a les que teníem cert apreci. Hi vam endollar la Sega Mega Drive, ens vam estremir amb les maldats del Ramon de les Olives i, gràcies a l'Elbe S-94 MD vam ser testimonis de l'esfereïdor atac a les Torres Bessones, fins i tot dels refilets de la Xuxa. El seu buit al moble l'ocupa ara una Full HD LCD TDT 16/9 USB i HDMI, molta sigla per tan poc senyal digital. Haurem d'aprendre a fer zàpping i trobar-nos amb ensurts, com l'irreverent Víctimas del Catalán, o directament, a conviure amb tota la plantilla d'Intereconomia, doncs. Ens en sortirem...

12 coses a dir:

Toni Rodon ha dit...

Segur que sí. Com diuen els Manel, a vegades se'ns baixa la verge i de sobta ens revela que ens en sortim. A esperar la verge doncs!

òscar ha dit...

A conviure amb tota la plantilla de Intereconomia no hi ha sigla que t'hi acostumi. Paraula de LCD.

Estonetes ha dit...

Força interessant el teu bloc. Per casualitat l`he descobert. Em passare a sovint. Et llig. Salutacions des del sud!

Elliot ha dit...

Esther, m'ha agradat molt l'apunt. Quins records els televisors amb antena de banyes.

Coses que em venen al cap sobre la TDT:

Alguns especialistes diuen que la TDT ha nascut morta (pel que fa al concepte de veure la tv). Què hi ha altres formats que superen en qualitat i prestacions la TDT. Alguns diuen que el futur (o el present) passa per la tv a la carta, via Internet, als televisors. Sony ja ha posat al a venda un model de televisió que inclou connexió a la xarxa. La BBC ha desenvolupat una plataforma per veure continguts a la carta des del televisor. Tria quan i com vols veure la sèrie que més t'agrada. Davant d'això, quin futur té la televisió convencional?

Més. Ja s'ha produït l'apagada analògica. El Govern planificà la TDT cap allà al 2005, si no recordo malament, assignant unes freqüències que ja se sabia que s'haurien d'abandonar per deixar espai als serveis de telefonia mòbil. Què vol dir? Què abans del 2015 totes les operadores de tv que emeten pels canals 60-69 de la UHF han de deixar lliure aquestes freqüències. O sigui, que caldrà tornar a fer cridar l'antenista per re-adaptar les instal·lacions de la TDT.

Més. Algunes cadenes de tv emeten amb una qualitat d'imatge que deixa molt que desitjar o sense aprofitar totes les possibilitats de la tv digital (emissió panoràmica, dual, subtítols, alta definició).

Conclusió: televisors amb tecnologia 3D, Internet a la carta, HD Full ready....de vegades em pregunto perquè volem tanta tecnologia si l'oferta que ens ofereixen els operadors de tv és tant lamentable.

DooMMasteR ha dit...

Quanta raó té en Elliot. La TDT està morta. Les nostres teles actuals no viuran tants anys com la Elbe...

Noctas ha dit...

Les reciclen. Tenen un negoci muntat que ni t'explico. Però almenys en fan alguna cosa d'elles! saludus

Oscar: Intereconomía m'encanta sobretot quan el Barça guanya al Madrid:)

Esther ha dit...

Toni, hehehe..., l'has encertada, quan escrivia això estava escoltant els Manel (no hi podia colar cap "ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí", llàstima) :D I a vegades, una carambola de sobte que ens demostra que ens en sortim...!

Òscar, no ho sé pas, però El Gato al Agua és molt difícil de digerir. Però, aquí a Valls i a Tarragona, segons tinc entès, és el canal que més bon senyal té. En tenim per temps :)

Estonetes, moltes gràcies per passar-t'hi, això, com casa teva!!! :D Et torno la salutació des del sud, però no tant al sud ;)

Elliot, doncs aquí encara anàvem amb tele de banyes! :) Sempre hi ha coses a dir sobre la TDT...
- Sí, ja ho dius bé, els nous Sony Bravia ja tenen la connexió a la xarxa incorporada. Pel que fa al model anglès, jo vaig conviure amb uns hooligans a casa seva fa uns 5 anys i tenien una plataforma que es deia Sky (com el Digital + d'aquí) amb una màquina que els deixava veure el contingut que volien de l'hora que volien. Era molt de ciència ficció. Què quin futur té la tele convencional? Poc en l'època de la sobreinformació i del temps just.

- No se'n lliurarem, no, de cridar a l'antenista. Com a la França de'n Sarkozy... hi ha interessos del govern en renovar tot el parc de TV i les antenes (en les concessions, ho dono per suposat)? Calia posar-nos a l'alçada d'Europa? Reactivarà l'economia la factura de l'antenista?

- Tan sols he vist un anunci interactiu en tot aquest temps: de Lost a Cuatro. Ho aprofitarem? Les concessions de ràdio, si no m'equivoco, també tenen una plataforma interactiva que poden aprofitar per llançar el nom de l'emissora i més contingut, l'RSD, (no sé si és RAC 105 o Kiss FM que hi diu el títol de la cançó que sona a cada moment). Caldrà veure què passa.

Doommaster, no ho podia haver dit millor l'Elliot. Aquestes televisions d'ara són de fireta, com els mòbils, que estan pensats per renovar-los cada 2 anys...

Noctas, així que les reciclen? Seria interessant veure-ho com ho fan! Hehehehe, Intereconomia i d'altres mitjans de Madrid, ja et dic jo que ho passen mooooolt malament quan el Barça guanya :)

L'illa dels monstres ha dit...

Jo estic escandalitzat, entre altres moltes coses, pel salt qualitatiu que suposa passar d'una tele de tub a una plana: les planes es veuen, parlant clar, com el cul. Poses qualsevol pel·lícula (TV3, Digital+, DVD) i sembla que estiguis mirant un vídeo del youtube. Això per no parlar de la qualitat dels continguts, amb tot el que prometien i el que hem acabat tenint

bobbin ha dit...

Jo crec que la TDT encara té una llarga vida de batalles per lliurar. La TDT dona veu a més gent de la que voldriem, a no tanta gent com podria, i a menys de la que mereix. Tot en el format de retransmissió de video més inmediat que es coneix. A l'internet, el seu inmediat rival de difusió domèstic encara li queden un parell de cola-caos (però no gaires).

Però, vet i amb tot, no entenc del tot perquè varem deixar de fer servir l'antic UHF si l'objectiu és el mateix (per molta interactivitat oferta), si com deia la canço del gran weird Al(ara s'hauria d'enunciar en passat) "we got it all on UHF"

http://www.youtube.com/watch?v=rhHi0u7-tr0

Miquel ha dit...

A mi uns amics que es van graduar l'any passat em van regalar una tele Zenith de l'any de Ramsés II per a la meva habitació. La veritat és que encara funciona prou bé, però si arriba la TDT se li hauré acabat el "cuentu"...
Una abraçada!

Esther ha dit...

Illa dels monstres, a més de veure's fatal la tele aquesta de pantalla plana, se sent fatal i estic pensant en posar uns altaveus, perquè els té darrera i fa un efecte eco que molesta bastant... com veure-ho al portàtil, sí. La qualitat dels continguts, psé, era d'imaginar.

Bobbin, hahahahahhahaha.... d'on has tret aquest videoclip? XDD
A més de concloure amb el we got it all in UHF s'ha de tenir en compte que al 1989 ja es portaven les Rayban d'aviador.
I tant que la TDT o la televisió del 2010 dóna veu a encara més gent, que això en serveixi com a exemple: http://www.estoesdemasiadoparamicabeza.biz/

Miquel, una tele Zenith? Això no em sona de res, i això que ja tinc uns quants anys XD Mentre et vagi durant, això rai! Com els Nokia-totxana 3310, indestructives, no com els HTC o els iPhones aquests que quan et descuides tenen la pantalla esquerdada!

Francesc ha dit...

La meva tele del menjador té 4 anys i la veig de fa 2 segles, no té ni TDT, es de tub,... ultimament passa la tecnologia rapidissim. Per sort a l'habitació tinc una mega super guai tele, pantalla plana, tdt, usb, i mil mandangues més, ideal per sobarme al llit vient, o la tele o qualsevol cosa baixada de internet xD