A dieta de formatgets

Un formatget -en caixa de 16 o de 24- té unes 37 calories. I fins a un 42% de matèria grassa.

Un escó del Parlament de Catalunya -dels 135 actuals- representa un nombre indeterminat de vots, que es determina per la Llei d'Hondt. I que ve avalat pel tant per cent que hagi anat a votar.

Però vet-ho aquí: la gran majoria està a dieta. La matèria grassa d'aquesta campanya electoral pot haver acabat obstruint les artèries democràtiques del cens electoral. I és que n'hem tastat de tots colors: des del roquefort de Carmen de Mairena, una fondue en tovallola de bany amb la Montserrat Nebrera, el formatge de cabra andalús de Puigcercós, el Queixo Tetilla amb denominació d'origen de la Lapiedra i Solidaritat Catalana, per no parlar de la delicatessen orgàsmica socialista i el formatge light (que també té calories, ep!) sense estridències de la campanya de CiU.

Durant la ingesta de lactis, Quim Monzó i Sergi Pàmies s'hi referien el passat diumenge a la Vanguardia: "hasta los medios serios quieren preguntas bestias porque dicen que, si no, nadie lee las entrevistas a los políticos". La bestialitat mediàtica i avui viral, el pa nostre de cada dia. I l'últim menú a digerir és aquesta taula de formatges, amb tots els seus matisos, que convida a l'empatx i més si ha sigut consumida en dosis industrials de frivolitat, però no amb gaires ànsies, durant ben bé quinze dies.

Bon profit (i reflexió). Demà diumenge veurem com es reparteixen les calories: si a l'abstenció, al vot als diferents partits malgrat la pluja o a les cartutxeres directament, sense pietat.

2 coses a dir:

Estonetes ha dit...

Doncs sí, podría ser quelcom menys gras i amb fibra. Des d´ací (València) es mira tot això des de la distància però amb atenció.
Molt bon post i fantàstica anàlisi.

Esther ha dit...

Bé, Estonetes. No sé com seria una campanya Activia (acudit molt dolent, hehe) i si la gent hagués corregut per anar a votar. De moment, i després de seguir la nit electoral, la participació s'ha mantingut (bé!), no va ploure però si va fer fred (al quiosquer el vaig sentir dir que no havia anat a votar per la rasca -5 graus- d'ahir al matí a Valls), però veig que tampoc no fomenta gaire el debat o que ningú no té gaire a dir. Deixarem passar un temps prudencial (un parell de dies?), però tampoc els 100 dies...

T'agraeixo un munt el teu comentari i que hagis passat per aquí. Salutacions a València! :)