Fórmula tarragonina

Amb més o menys variables, aquesta és una possible equació que dóna resultat a la ciutat de Tarragona. Un Corte Inglés, que fa capital, 9 platges i ésser Patrimoni Mundial de la Humanitat. Per resoldre queden algunes incògnites, les x: una possible Fnac o un Ikea, disputat amb la veïna i ciutat Reus -com no- que significaria un revulsiu per a la zona. Atrauria compradors del sud de Catalunya, Lleida -el centre més proper és a Saragossa-, Castelló i part de la província de València, sempre que pagar peatge no els faci repensar el fet d'anar fins a Múrcia.

No obstant, en tota equació ens trobem un element que hauríem de saber què fer-ne abans de continuar amb tota l'operació. Entre ells, a Tarragona, el pas a nivell al bell mig de la ciutat. Però, com això de les ciutats no és com les matemàtiques, el resultat sempre és quelcom aproximat. I matusser.

PD. Si falten incògnites o si considereu que alguna variable l'he deixada pel camí, sou benvinguts.

4 coses a dir:

Anònim ha dit...

L'altre dia passejant per tarragona, cosa que faig sovint, em vaig donar compte que la ciutat està canviant molt, no ho dic només pel tall britànic, sino en general, es veuen tendes especialitzades cosa impensable fa uns anys i que donen qualitat a la part comercial més oblidada de tarragona, i si a més cau un IKEA i/o FNAC la cosa pinta molt bé pels propers anys.

VIsc-a Tarragona
PD: doncs si el pas a nivell toca la moral una mica

DooMMasteR ha dit...

Falten un parell de desgràcies + un bon grapat d'excuses per sol.lucionar la equació del pas a nivell...

Miquel ha dit...

Parlant de passos a nivell, aquí no fa gaire que se'ls van carregar tots, que està molt bé, però les opcions que traslladessin la via a l'interior també es van esvair. Per cert, posats a escollir, jo preferiria l'Ikea a prop de casa, i tu Esther?

Esther ha dit...

Francesc, en els darrers 5 anys que són els que jo m'he passat gairebé tots els meus dies a Tarragona ciutat ha anat canviant molt. Potser ara té un caire més comercial, hi pots comprar un ratolí per al Macbook, però continua tenint mancances i aquelles rotondes horriblement decorades a les entrades d'una de les ciutats més boniques de Catalunya. El que s'hauria de solucionar és el tema de l'oci i la cultura... que hagis d'agafar el cotxe per anar al cine en una capital de província és preocupant. Salutacions!!! i visca Tarragona, que jo vaig néixer a la ciutat :)

Doommaster, doncs els que hem sortit de festa al Port de Tarragona no hem passat poques nits el pas a nivell... aquestes teves potser són les incògnites.

Miquel, és clar que sí, tant de bo instal·lin l'Ikea a Tarragona, guanyaria el Camp de Tarragona en visibilitat. Però, si puc demanar, més m'agradaria que Ikea fos a Valls, on ja hi té la planta logística per a tota la Península Ibèrica i hi ha bones comunicacions, i la nostra ciutat guanyaria en llocs de treball, en visibilitat i en comerç!!!
Però no sé jo si se l'emportaran a Girona...