Generació (esma)perdudaCom a part de la "generació amb esma" que fa cua a la concorreguda Oficina de Treball, he anat recollint diverses dades d'aquí i d'allà que he cregut interessants, i n'ha resultat aquesta infografia de la situació de la "generació perduda" a Catalunya. Se'n parla molt d'aquesta desocupació juvenil, però no se'n fa una radiografia complerta i el tema sempre queda esbiaixat. Altres dades, històries i aportacions sobre la qüestió són molt més que benvingudes :)

PD. La infografia està penjada en Scribd, perquè Blogger és bastant limitat i Flickr no em deixa allotjar-hi una imatge amb una alçada superior a 1000 px. Si no funciona, feu-m'ho saber, o cliqueu aquí per a veure-la directament.

4 coses a dir:

aniol ha dit...

Genial la infografia. Potser els colors a vegades se solapen i alguns textos no es veuen bé, però la resta està força bé.

fermin ha dit...

Gran treball, Esther. Entenedor.

Jesu ha dit...

Enhorabuena por la infografía, Esther. Está guapísima. ¿Cómo la has hecho?

También seguro que ha tenido un trabajazo recolectar tantos datos. Son muy interesantes, y hay algunos que me han sorprendido, como que en España el porcentaje de jóvenes que se deciden por emprender sea del 54%, incluso más que la media europea. Pensaba que eran muchos menos.

Esther del Campo ha dit...

Aniol, moltes gràcies per les crítiques, t'ho agraeixo un munt! :) El blau marí no queda del tot bé pel format photoshop, passat per jpg reduït per a web i després a PDF i a l'Scribd (perquè pesava 20 MB i no es carregava ni a la de tres)... però ja fa el fet, oi? merciii...! :)

Fermín, ho volia fer entenedor, si has trobat que ho era, missió complerta!!! Gràcies :D

Jesu, ¡muchas gracias por pasar por aquí! Lo que es la infografía la he hecho con Photoshop, aunque supongo que los profesionales lo harán InDesign o Freehand, pero me cogió el ramalazo y lo hice con el primer programa que pillé. El gráfico de barras lo he hecho con este programa online: http://charts.hohli.com/. Los datos los he ido recogiendo sobre la marcha, en las últimas semanas, de lo que iba viendo en la tele o lo que me caía en las manos. En Informe Semanal de La 1 del sábado pasado también ofrecieron un reportaje sobre el tema. Quise acabar con lo de los jóvenes emprendedores (¡no está nada mal el dato, a mi también me sorprendió!), aunque también es verdad que en la misma encuesta a los jóvenes europeos realizada por la Comisión Europea se apunta que las trabas burocráticas y otros problemas también nos frenan a muchos (que no son pocas). Por si te interesa, te dejo el enlace: http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_319b_en.pdf (página 57). Lo dicho, ¡muchas gracias! :)